Heiloo voor elkaar

enthousiaste vrijwilligers organiseren activiteiten voor kinderen van statushouders in Heiloo

Net als eerdere jaren wordt de opbrengst van de actie Kaas voor Kansen gebruikt om kinderen meer en betere kansen te geven. Wegens de toenemende opbrengst is er dit jaar gekozen om 2 goede doelen te steunen.

Heiloo voor Elkaar

De stichting Heiloo voor Elkaar bestaat uit een grote groep vrijwilligers die activiteiten organiseert voor en ondersteuning biedt aan (kinderen van) statushouders in Heiloo om zo een bijdrage te leveren aan succesvolle integratie.

De stichting regelt onder andere het sporten voor de allerkleinsten, organiseert sportactiviteiten voor jongeren, helpt hen met huiswerkbegeleiding en stimuleert hen om deel te nemen aan het mede door Rotaryclub Heiloo georganiseerde zomerkamp en timmerdorp. Daarnaast wordt meegedaan aan projecten om fietsen aan de kinderen te doneren.

Rotary voor Zambia

hulp aan AIDS-wezen, bouw van schoollokalen, toiletten en bewonershutten

Rotary voor Zambia

Rotary club Heiloo steunt een bijzonder project in het dorpje Mwandi in het achtergebleven zuiden van Zambia. Dit project wordt ter plaatse beheerd door een non profit organisatie onder leiding van Paula Winland, een gedreven Amerikaanse Rotarian, die al geruime tijd in Zambia woont en werkt. Het project zet zich in voor kansarme kinderen, in het bijzonder voor AIDS-wezen. Daarnaast zijn onder haar leiding reeds 200 hutten voor armlastige gezinnen gebouwd en zijn er 6 klaslokalen gebouwd ten behoeve van een lagere school die eveneens door de organisatie wordt gerund.